Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Ορκίστηκε η νέα Περιφερειακή αρχή Ιονίων Νήσων




Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κυρίας Ρόδης Κράτσα, καθώς και των μελών του νέου Περιφερειακού συμβουλίου  στην Ιόνιο Ακαδημία.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που ταλανίζουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρειάζεται ενότητα. Δεν είναι αρκετή μόνο η εσωτερική δύναμη του κάθε αιρετού, αλλά και η εξ ύψους δύναμη. Δεν χρειάζεται όπως αναφέρει ο Απόστολος Παύλος μόνο η κατ’άνθρωπον σοφία, αλλά κυρίως η σοφία η άνωθεν κατερχομένη. Όταν κανείς ακουμπάει σε Εκείνον από τον Οποίο εξαρτάται η ζωή του, τότε έχει και την ευλογία του Χριστού. Πολλοί τόλμησαν και συνεχίζουν ακόμα στην παγκόσμια κοινότητα το πείραμα του εξοβελισμού του Θεού από την ζωή των ανθρώπων και την ειδωλοποίηση του εαυτού τους. Γινόμαστε όμως όλοι μας μάρτυρες της αποτυχίας των, που συμπαρασύρει ολόκληρες κοινωνίες στην καταστροφή. 
Καταλήγοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη θητεία τόσο στην κυρία Κράτσα, όσο και στα μέλη του νέου Περιφερειακού συμβουλίου, διαβεβαιώνοντας ότι η τοπική Εκκλησία θα είναι αρωγός σε κάθε έργο αγαθό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων επ’ωφελεία των ανθρώπων.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου