Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος : “Ο Άγιος Σπυρίδων αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στον Κύριο”




Το απόγευμα της Κυριακής 11 Αυγούστου 2019 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη αναμνήσει  του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και  συγχοροστατούντων των  Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου και Σίκινου κ. Δωροθέου, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του επιχώριου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στον λόγο του ο κ. Θεόκλητος αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την ευγενική πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, τόνισε ότι οι κάτοικοι της νήσου Κερκύρας, από την πρώτη στιγμή που ήρθε το χαριτόβρυτο Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος στο νησί των Φαιάκων, μετά την άλωση της Βασιλευούσης, άνοιξαν την καρδιά τους σε εκείνον. Ο ιερός Σπυρίδων από την πλευρά του θέλοντας να ευχαριστήσει τους Κερκυραίους, δεν έπαψε στο διάβα τόσων αιώνων νε μεσιτεύει στον Χριστό, μεταφέροντας τα προς σωτηρίαν αιτήματα των πιστών.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στον Κύριο και ο Τριαδικός Θεός τον αντιδόξασε, πλημμυρίζοντάς τον με την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Ο Άγιος επιτελούσε  θαύματα τόσο εν ζωή, όσο και μετά την οσιακή του κοίμηση. Το άφθαρτο λείψανο του δεν μαρτυρά τίποτε άλλο παρά την ζωή της αιωνιότητος και την υπέρβαση του θανάτου, που κατορθώνεται μονάχα με την συμπόρευση με τον Αναστάντα εκ νεκρών Ιησού Χριστό.

Κλείνοντας ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε τόσο στους λοιπούς Μητροπολίτες, όσο και στους πολυπληθείς προσκυνητές η Χάρις του Αγίου Σπυρίδωνος να επευλογεί την ζωή τους.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου