Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κυριακή Ι΄ Ματθαίου στον Άγιο Σπυρίδωνα Κερκύρας, 09 Αυγούστου 2015

        
IMG_6173.JPG
 
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος στην πόλη της νησιού, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του, ανέλυσε το Θαύμα του Ιησού Χριστού στο σεληνιαζόμενο, αμέσως μετά από τη Μεταμόρφωσή Του. Όταν Τον ρώτησαν οι μαθητές Του γιατί δεν μπόρεσαν οι ιδιοι να θεραπεύσουν το παιδί, Εκείνος τους απάντησε πως δεν έχουν πίστη και πως το πονηρό  αυτό γένος των δαιμόνων βγαίνει από τον άνθρωπο μόνο με προσευχή, με νηστεία και με πίστη.
   Συγκρίνοντας την τότε εποχή με τη σημερινή ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως και τότε η γενιά ήταν άπιστη όπως και σήμερα. Οι άνθρωποι υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους, με τη γνώση τους,με τα προσόντα τους, με όλα αυτά που ο Κύριος τους έδωσε, πίστευσαν ότι ομοίασαν και έγιναν ίσοι με το Θεό. Είμαστε και εμείς γενεά άπιστη, διότι επωφελιθήκαμε τις δωρεές του Θεού και Τον εγκαταλείψαμε, γέμισε η καρδιά μας από τον εγωϊσμό, την ηδονή, από τον πλούτο και από την ευμάρεια. Η εποχή μας την ίδια την προσωπικότητα του άνθρώπου την διέστρεψε και την αλλοίωσε. Μπροστά σε αυτή την απιστία μας έρχεται ξανά ο Κύριός μας και στρέφεται προς εμάς και μας ζητά να φέρουμε κοντά Του τα παιδιά μας, να τα ευλογήσει και να τα διδάξει τη ζωή της Αλήθειας, αφού Εκείνος είναι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή.
   Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης ζήτησε να επιστρέψουμε στην πίστη του Θεού μας, εκείνη που είναι δύναμη για τη ζωή μας και μαρτυρία στο σύγχρονο κόσμο και μέσα από αυτή την πίστη μπορούμε να αναθέσουμε τον εαυτό και τα υπάρχοντά μας στον Ιησού Χριστό, ζώντας στην κοινωνία του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ζώντας στην κοινωνία της Αγάπης.

φωτογραφία 1.JPG
 
IMG_6173.JPG
  
IMG_6178.JPG
 
IMG_6193.JPG




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου