Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τα Μπάσματα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα


Ολοκληρώθηκαν  το απόγευμα της Πέμπτης 13 Αυγούστου 2015 οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις εις ανάμνηση του Θαύματος που επιτέλεσε ο Άγιος Σπυρίδων σώζοντας την Κέρκυρα από την επιδρομή των Οθωμανών Τούρκων το έτος 1716. Στις 18:00 πραγματοποιήθηκαν τα  “Μπάσματα του Αγίου”  (η επανατοποθέτηση δηλαδή του Ιερού Σκηνώματος στη λάρνακά του).

Προηγήθηκε Παράκληση προς τον Άγιο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος στο λόγο του υπογράμμισε τα πολλά διδάγματα που αποκομίσαμε όλες αυτές τις ημέρες, από τη ζωή και το ήθος του Αγίου. Τις μορφές των Πατέρων της Εκκλησίας μας θα πρέπει να τις μιμηθούμε ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που οι άνθρωποι έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος. Ζώντας μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος ξαναβρίσκει το βηματισμό και την προσωπικότητά του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η παρουσία πλήθους προσκυνητών που τίμησαν τον Άγιό τους στις Ακολουθίες που τελέστηκαν.   Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου