Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος στο προσκύνημα του Όρους Γκραμπάρκα στην Πολωνία





  

Παρουσία χιλιάδων προσκυνητών (άνω των 70.000) μετεφέρθη το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος το απόγευμα της Τρίτης 18 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στο όρος Γκραμπάρκα, που αποτελεί το μεγαλύτερο προσκύνημα για τους ορθοδόξους Πολωνούς αδελφούς μας. 
Το ιερό λείψανο υποδέχθηκε ο Μακ. Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας και ιεράρχες της Πολωνικής Εκκλησίας. 
Ακολούθησε μέγας πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία, λιτανεία πέριξ του καθολικού της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία για όλο το βράδυ τελούνταν διαδοχικά Θείες Λειτουργίες προκειμένου να κοινωνήσουν τα πλήθη των προσκυνητών. 
Την επομένη, Τετάρτη 19 Αυγούστου, εορτή της Μεταμορφώσεως για την Πολωνική Εκκλησία, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακ. Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα, του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου και ιεραρχών της Εκκλησίας της Πολωνίας. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη και έδωσε χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πολωνίας κ. Άντρζεϊ Ντούντα, ο οποίος ξεχωριστά αναφέρθηκε στην παρουσία του ιερού λειψάνου στην Πολωνία, το οποίο και προσκύνησε αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία. 
Ακολούθησε επίσημο γεύμα με ομιλίες του Μακ. κ. Σάββα, του Προέδρου της Πολωνίας και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου. Κοινό σημείο όλων των ομιλητών ήταν η ανάγκη για ενότητα και ομοψυχία των Χριστιανών, ενότητα την οποία στηρίζει και δυναμώνει η παρουσία του ιερού λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πολωνία. 
Το απόγευμα της Τετάρτης το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στην κοντινή πόλη Πιέρσκ Πολάσκι για προσκύνημα.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου