Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Κερκύρας Νεκτάριος: Γνώμονας της ζωής του Αγίου Σπυρίδωνος η αλήθεια και το θέλημα του Θεού.







 

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου 2015 τελέστηκε Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την παρουσία πλήθους πιστών, στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων για την θαυματουργική επέμβαση του Αγίου το έτος 1716, σώζοντας το νησί από τους Τούρκους.

            Ο κ. Νεκτάριος στο κήρυγμά του παραλλήλισε τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, με εκείνη του Αγίου Σπυρίδωνος. Ο Ιησούς Χριστός απεκάλυψε την αθέατη όψη Του, στους προκρίτους εκ των Μαθητών Του, στον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Έζησαν τη χαρά της πληρώτητος, τη χαρά της Θείας Δόξης, η οποία αποτελεί και στις μέρες μας ζητούμενο για τον σύγχρονο άνθρωπο, πλην όμως δεν γνωρίζει την πηγή απ’ όπου και θα την βρεί, μέσα στο άγχος και την αγωνία που ζεί καθημερινά.

            Από την άλλη πλευρά, ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε τη Μεταμόρφωση που επήλθε στη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνος, που είχε ως γνώμονα στην επί γης παρουσία του, την αλήθεια και το θέλημα του Θεού. Έγινε δοχείο της Θείας Χάριτος, έχοντας απλότητα στην καρδιά του. Αποζητούσε με ζέση τον Κύριό μας στην καρδιά του, ενεργώντας κατά Θεόν. Και συνεχίζει ο Θεός και μετά την κοίμηση του Αγίου να τον χαριτώνει, διατηρώντας το σώμα του άφθαρτο.

            Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αυτή τη μεταμόρφωση που βίωσαν οι Μαθητές του Κυρίου επάνω στο όρος Θαβώρ να τη ζήσουν και οι σημερινοί χριστιανοί δια πρεσβειών του Αγίου μας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου