Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Συλλείτουργο για τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Πολωνία






Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 16 Αυγούστου 2015 αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μακ. Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββα στον κατάμεστο ιερό καθεδρικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στη Βαρσοβία. Με τον Μακαριώτατο κ. Σάββα συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο Αρχιεπίσκοπος Lublin & Chelm κ. Άβελ και ο επίσκοπος Semiatycze κ. Γεώργιος.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία πέριξ του ιερού ναού.
Σε προσφώνησή του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας για την μεγάλη ευλογία της μεταφοράς της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πολωνία και επισήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων ενώνει με την παρουσία του δύο λαούς τόσο μακρινούς και με διαφορετικό πολιτισμό. Ακολούθως, απένειμε στον Σεβ. Μητροπολίτη το παράσημο της Πολωνικής Εκκλησίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας στην αντιφώνησή του επισήμανε ότι η δύναμη της πίστεως είναι εκείνη που ενώνει διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς, και η παρουσία των ιερών λειψάνων αλλά και του οικουμενικού Αγίου Σπυρίδωνος φανερώνει αυτήν την ενότητα.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου