Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος Κερκύρας




Το απόγευμα της Τρίτης 11 Αυγούστου 2015 τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη της Κέρκυρας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Παρέστησαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γρεβενών κ. Δαυίδ, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
            Στο λόγο του προς τους πιστούς ο κ. Γαβριήλ επισήμανε τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του βίου του Αγίου Σπυρίδωνος, την ταπείνωση και την αγάπη του για τον Τριαδικό Θεό. Μιμήθηκε την ταπείνωση του ιδίου του Ιησού Χριστού, που ζώστηκε το λεντείο προκειμένου να πλύνει τα πόδια των Μαθητών Του, αφήνοντάς το ως παράδειγμα της συμπεριφοράς μας προς τους αδελφούς μας. Αλλά και η αγάπη του Αγίου στο Θεό και στο ποίμνιό Του είναι αξιομνημόνευτη.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τόνισε τον δρόμο του κάθε χριστιανού, που δεν είναι άλλος από την Αγιότητα. Η Αγιότητα δεν επιτυγχάνεται μέσα από ένα συγκεκριμένο θρησκευτικό σύστημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά αποτελεί τον τρόπο ζωής του ανθρώπου τηρώντας το Θέλημα του Θεού και ζώντας και επικοινωνώντας μαζί Του, μέσα από την διαπροσωπική σχέση, μέσα από την προσευχή. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της πίστεώς μας από τις διάφορες θρησκείες, αφού η πίστη στον Τριαδικό Θεό δεν αποτελεί θρησκεία, αλλά βίωμα και τρόπο ζωής.
            Τέλος ο κ. Γαβριήλ ευχήθηκε να ομοιάσουμε στον Άγιο Σπυρίδωνα στην ταπείνωση και στην αγάπη του, κρατώντας αυτές τις αρετές  ως πολύτιμα πετράδια στην καρδιά μας, με τα οποία θα γίνουμε πολίτες της Βασιλείας του Θεού, της κοινωνίας  των Αγίων μας.  













              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου