Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα Κερκύρας






        Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στο αμάρτημα της βλασφημίας, που διώχνει το Πανάγιο Πνέυμα από τη ζωή του Ορθοδόξου Χριστιανού. Ταυτοχρόνως ο βλάσφημος άνθρωπος μένει αμετανήτος, άρα και ασυγχώρητος.  Αντιθέτως η Εκκλησία μας καλεί να γίνουμε τέκνα Θεού, τέκνα φωτός, τηρώντας το θέλημα του Ουράνιου Πατέρα μας.
            Συνεχίζοντας ο κ. Νεκτάριος έφερε ως παράδειγμα τον Άγιο Σπυρίδωνα, αφού υπήρξε τέκνο του φωτός και ο Θεός τον χαρίτωσε. Κι έλαμψε ως Επίσκοπος και δια των λόγων του και δια των πράξεών του. Ο Παράκλητος λάμπει ακόμη επάνω του, διατηρώντας άφθαρτο το Ιερό του Σκήνωμα.
Ας προσπαθήσουμε και εμείς, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, να  παραθέσουμε ολάκερη τη ζωή μας στα χέρια του Ιησού Χριστού, όπως ακριβώς έπραξαν και οι Άγιοί μας  και τότε θα νιώσουμε πραγματικά την καλή αλλοίωση στη ζωή μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου