Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Κερκύρας Νεκτάριος : “Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από την Ανάσταση του Χριστού”.
Την Κυριακή 6 Μαϊου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Βλαχερνών Φοντάνας, στους Παξούς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την αποκάλυψη του Κυρίου στην Σαμαρείτιδα, ότι Εκείνος ήταν  ο Χριστός, ο Κεχρισμένος δηλαδή από τον Θεό. Ο Κύριος ακόμη συμβούλευσε την Σαμαρείτιδα πώς θα πρέπει να λατρεύουν και να προσκυνούν  οι άνθρωποι τον Θεό, εν πνεύματι και αληθεία. Ο Θεός είναι Φως, είναι η Αλήθεια, είναι το ζωντανό ύδωρ και ο εκ του ουρανού καταβάς άρτος. Ο Θεός δεν λατρεύεται μονάχα σε ένα μέρος, αλλά πρωτίστως μέσα στην καρδιά του ανθρώπου. Από την άλλη μεριά και η Αγία Φωτεινή ομολόγησε, έμπροσθεν των ανθρώπων, τον Χριστό.  

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι την περίοδο που διανύουμε, εμείς  Χριστιανοί ανταλλάσουμε τον πασχάλιο χαιρετισμό, Χριστός Ανέστη, Αληθώς Ανέστη. Αυτή δεν είναι μια ευχή, αλλά ομολογία. Αυτή η πίστη έδωσε δύναμη στους Αγίους Αποστόλους, να κηρύξουν το Ευαγγέλιο της αληθείας. Ο Κύριος δια της Αναστάσεώς Του, κατήργησε τον έσχατο εχθρό του ανθρωπίνου γένους, τον θάνατο, χαρίζοντάς μας την αιώνια ζωή. Χωρίς αυτή την πίστη στην  Ανάσταση, το κήρυγμά της Εκκλησίας θα ήταν κενό νοήματος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από την Ανάσταση του Χριστού. Ο σύγχρονος άνθρωπος προσπάθησε να εξοβελίσει  από την ζωή του τον Θεό και βιώνει καθημερινά τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς του, αναλογιζόμενος ταυτόχρονα το λάθος του.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να στηρίξουν την ελπίδα τους στον Αναστάντα Χριστό, τον ακρογωνιαίο λίθο της ζωής των ανθρώπων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου