Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στην Ι.Μ. Κερκύρας




Την Κυριακή 13 Μαϊου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ελεούσης, στο χωριό Γαρδελάδες.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, την θεραπεία  του εκ γενετής τυφλού  από τον Ιησού Χριστό. Το στοιχείο που χρειάζεται να τονιστεί είναι ότι ο Κύριος, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι Εκείνος που εκτελεί το έργο της δημιουργίας. Με την ενανθρώπισή Του ο Υιός έρχεται εις τον κόσμο και αναπλάθει την κτίση. Ο Τριαδικός Θεός έπλασε τον άνθρωπο από χώμα, εμφυσώντας του πνοή ζωής. Το έργο αυτό της δημιουργίας συνεχίζεται. Βλέπουμε τον Ιησού Χριστό να φτιάχνει πηλό από χώμα και να γιατρεύει τον εκ γενετής τυφλό άνθρωπο, αποκαθιστώντας του το αισθητήριο της οράσεως. Η ευεργεσία αυτή όμως του Χριστού δεν άρεσε στην μερίδα αυτή των Ιουδαίων, οι οποίοι διακατεχόμενοι από φθόνο και μίσος, κατηγόρησαν τον Κύριο, γιατί θεράπευσε τον τυφλό την ημέρα του Σαββάτου. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης και η στάση ζωής όλων εκείνων που επαναπαυόμενοι στην τήρηση του γράμματος του νόμου, αδιαφορούν  για τους αδελφούς τους.

 Άλλο ένα στοιχείο, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι η πίστη του τυφλού. Ο Χριστός τον ρωτά αν πιστεύει και εκείνος απαντάει καταφατικά. Δεν μπορεί να νοηθεί ζωντανή σχέση με τον Θεό αν δεν υπάρχει πίστη, που μεταφράζεται ως εμπιστοσύνη σε Εκείνον.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς πρώτον να έχουν πίστη στον Αναστάντα εκ νεκρών Κύριο, δεύτερον να ομολογούν με παρρησία τον Χριστό, ιδίως στην σημερινή εποχή όπου η Εκκλησία μας βάλλεται πανταχόθεν και τρίτον να μην ξεχνούν ότι οποιαδήποτε έλλειψη έχουν είτε από την πλευρά  της υγείας, είτε της πνευματικής ζωής, μονάχα ο Ιησούς Χριστός μπορεί να την   αναπληρώσει.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ναού π. Γεώργιο Άνθη, εξαίροντας το εκκλησιαστικό του ήθος και το πνευματικό έργο που έχει επιτελέσει. 
 






 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου