Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η εορτή της Αναλήψεως στην Ι.Μ. Κερκύρας




 

Την Πέμπτη 17 Μαϊου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αναλήψεως στο χωριό Αρίλλας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέφερε ότι με την Ανάληψή Του στους ουρανούς ο Ιησούς Χριστός τοποθέτησε τον άνθρωπο στον θρόνο του Θεού. Πλέον ο άνθρωπος βρίσκεται στην δεξιά καθέδρα του Θεού Πατρός. Αυτή αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή για το γένος των βροτών, που με την παρακοή του γεύτηκε την φθορά, τον πόνο και τον θάνατο, τόσο τον σωματικό, όσο και τον πνευματικό.

Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι οι Μαθητές ζήτησαν από τον Χριστό πριν Εκείνος αναληφθεί στους ουρανούς, να μην τους εγκαταλήψει, να μην τους αφήσει ορφανούς,  αλλά να μείνει μαζί τους. Ο Κύριος με το αψευδές στόμα Του διαβεβαίωσε τους Μαθητές ότι θα βρίσκεται κοντά τους, πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος, στέλνοντάς τους τον Παράκλητο. Η μεγαλύτερη βεβαιότητα είναι η παρουσία του Κυρίου και του Παναγίου Πνεύματος εις τον κόσμο. Παρόλο που οι άνθρωποι εμφορούμενοι από τον εγωισμό τους, από τον ναρκισσισμό τους και από την πλεονεξία τους αποστρέφονται τον Θεό, εντούτοις Εκείνος ως στοργικός Πατέρας περιμένει τον κάθε  άνθρωπο να έλθει εις εαυτόν και να επιστρέψει.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι τα υπερφυά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν για την δική μας σωτηρία από τον Θεό δεν μπορούν να κατανοηθούν από την πεπερασμένη ανθρώπινη λογική, παρά μονάχα με τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος. Για να γίνει όμως ο άνθρωπος δεκτικός της Θείας Χάριτος χρειάζεται να αγωνίζεται πνευματικά κατά του πονηρού.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος να ενισχύει, να σκεπάζει και να φωτίζει όλους του Χριστιανούς.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου