Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ




Σε μία δύσκολη μέρα για την πατρίδα μας, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, όπως είπε και στα παιδιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε την τελευταία περίοδο του προγράμματος ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ που διοργάνωσε φέτος το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, με έδρα το Πνευματικό Κέντρο, λόγω των εργασιών ριζικής ανακαίνισης που γίνονται στην Κασσιώπη.

Στην τέταρτη περίοδο, μαζί με τα στελέχη, 65 νέες κοπέλες, μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που επιγράφεται ΑΓΙΩΝ ΔΗΜΟΣ. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η πατρίδα μας περιμένει την κατ’ άνθρωπον ελπίδα από τα νέα παιδιά, διότι αυτά μπορούν να παλέψουν με αγάπη, με δίψα για μόρφωση και κοσμική και πνευματική και, κυρίως, με ανιδιοτέλεια, βλέποντας την αποτυχία των μεγαλυτέρων να χτίσουν μία κοινωνία χωρίς πίστη, χωρίς Αγίους, χωρίς αγάπη.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ακόμη ότι ο αληθινός δρόμος περνά μέσα από την Εκκλησία. Στα πρόσωπα των Αγίων της, όπως ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Σπυρίδων, αλλά και σύγχρονοι Άγιοι, όπως ο Άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως, η Εκκλησία έδειξε και δείχνει τι σημαίνει έγνοια και αγάπη για τον κάθε άνθρωπο, όχι όμως μόνο για την υλική του πρόοδο και ανακούφιση, αλλά, κυρίως, για την σχέση του με τον Θεό που λυτρώνει.

Εξέφρασε την χαρά του γιατί τα παιδιά του δίνουν με το κέφι, τον δυναμισμό, την ικανότητά τους να ερμηνεύουν τον κόσμο και την ζωή μέσα από μία άλλη ματιά, να αισθάνεται κι αυτός νέος και να ελπίζει. Τόνισε την λύπη του για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας και παρότρυνε την νεολαία να προοδεύσει αληθινά, με κριτήρια την Εκκλησία, το σχολείο και το Πανεπιστήμιο, την οικογένεια, δηλαδή με βάση τις αρχές της παράδοσής μας!

Οι κοπέλες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τραγούδησαν και παρουσίασαν στοιχεία του, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ευλογίες και συζήτησε μαζί τους.

Το πρόγραμμα ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη εκδρομή την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 στα Γρεβενά και στην Βάλια Κάλντα της Πίνδου.
 



 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου