Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ




Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε τα κορίτσια Δημοτικού της Α’ κατασκηνωτικής περιόδου της τοπικής Εκκλησίας. Το πρόγραμμα φέτος είναι « ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» λόγω ανεγέρσεως νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και λοιπών βοηθητικών χώρων στην περιοχή της Κασσιώπης, όπου βρίσκονται οι κατασκηνώσεις της τοπικής Εκκλησίας. Έδρα του προγράμματος είναι το Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κερκύρας (Ακαδημίας 2) και η κατασκήνωση επιγράφεται ΑΓΙΩΝ ΔΗΜΟΣ, όντας αφιερωμένη σε Αγίους του καιρού μας.

Ο κ. Νεκτάριος αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για το αντάμωμα των κοριτσιών, τόνισε την σημασία της αποστολής της Εκκλησίας εις τον κόσμο, που δεν είναι άλλη από την μαρτυρία της αναστάσιμης αλήθειας. Η Εκκλησία είναι εκείνη που διαπλάθει και οικοδομεί ανθρώπινες προσωπικότητες. Απεναντίας εκείνοι που έχουν επιφορτιστεί και θεσμικά να παιδαγωγήσουν τους νέους ανθρώπους, τους οδηγούν δυστυχώς σήμερα στην διαστρέβλωση της αλήθειας, στο ψεύδος, απομακρύνοντάς τους από την πηγή κάθε αγαθού, τον Χριστό μας.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από τους Αγίους του καιρού μας, στους οποίους είναι αφιερωμένες οι φετινές κατασκηνωτικές περίοδοι, σημείωσε ότι το Πανάγιο Πνεύμα  αναδεικνύει καθημερινά τους ανθρώπους αυτούς που ευαρέστησαν τον Θεό. Γι’αυτό δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε με τις δυσκολίες που βιώνουμε, αλλά να έχουμε εμπιστοσύνη στον Χριστό.

Ο κ. Νεκτάριος συνομίλησε με τις μικρές κατασκηνώτριες, χάρηκε το κέφι τους, ενημερώθηκε για τις ποικίλες δραστηριότητες που απάρτισαν το πρόγραμμα ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ (καθαυτό κατασκηνωτική ατμόσφαιρα στο Πνευματικό Κέντρο, κατασκευές, διαγωνισμοί, αφηγήσεις, γνωριμία με την ζωή της Εκκλησίας, αλλά και ωραίες βόλτες στην Βλαχέρνα, στο Ποντικονήσι με το καραβάκι, στο Βίδο, στους ναούς της παλαιάς πόλης, στο μοναστήρι της Κασσωπίτρας, στο Παλαιό Φρούριο, ομαδικά παιχνίδια και δροσερή παρέα) και υποσχέθηκε ότι το 2019, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στην Κασσιώπη, η τοπική Εκκλησία θα ετοιμάσει ακόμη πιο πλούσιες δραστηριότητες.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κερκύρας αφού ευχαρίστησε τον υπεύθυνο του Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως και Γενικό Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, τον Πρωτ. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο, την πρεσβυτέρα Αντωνία Μάνδυλα- Τριανταφύλλου, την υπαρχηγό Ευαγγελία Μουρτζανού, υπευθύνους της Α’  κατασκηνωτικής περιόδου, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη,  έδωσε ευλογίες στα παιδιά.

Το πρόγραμμα ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ συνεχίζεται από την Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 με τα αγόρια Δημοτικού- Γυμνασίου.
 











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου