Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Κερκύρας
Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων στο χωριό  Καμάρα, όπου εγκαταβιεί και ο ίδιος και χειροτόνησε Διάκονο τον Μοναχό Ιωσήφ.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα ιδιαίτερα προσεύχεται για να καταστεί άξιος και ικανός λειτουργός του Κυρίου μας ο νέος Διάκονος, ο οποίος αμισθί θα εξυπηρετήσει ένα νησάκι εκ των Διαποντίων. Υπογράμμισε ακόμη ότι διάλεξε τούτο τον τόπο της ησυχίας που είναι το ταπεινό καταφύγιο και του ιδίου,  που τον  ξεκουράζει πνευματικά, ώστε να χειροτονήσει τον νέο Διάκονο, γνωρίζοντας ότι τούτοι οι ησυχαστικοί τόποι αναπαύουν και τον νεοχειροτονηθέντα. Τα πολλά προσόντα και οι αρετές που τον  κοσμούν, έκαναν τον κ. Νεκτάριο, ώστε σε ένα σύντομο χρονικό όριο που  γνώρισε τον π. Ιωσήφ  να τον  χειροτονήσει Διάκονο.

Ο π. Ιωσήφ, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος,  παρά το ότι είχε τόσα προσόντα και στην πατρίδα του θα μπορούσε να διαπρέψει, εντούτοις επέλεξε, ως άλλος Αβραάμ, να εξέλθει εκ του οίκου του και της πατρώας του γης και να ακούσει την φωνή  του Θεού που τον απέστειλε σε αυτόν τον τόπον, με σκοπό  να Τον διακονήσει εν τω προσώπω των αδελφών του και παιδιών του Κυρίου. Ο νέος Διάκονος καλείται να οπλιστεί  με την κατά Θεόν υπομονή , με θυσιαστική αγάπη και με ταπείνωση. Τότε  και ο Κύριος θα τον  ευλογεί στην διακονία του , σε μέρες δύσκολες για την πατρίδα μας που τα πάντα έχουν αλλοιωθεί από το κοσμικό πνεύμα που επικρατεί, σ’αυτήν την εκκοσμικευμένη κοινωνία που ζούμε και που η παγκοσμιοποίηση διαμόρφωσε έτσι την ζωή μας .

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας επικαλέστηκε την Χάρη και τις πρεσβείες όλων των Αγίων του τόπου μας, με προεξάρχουσα την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, ώστε η Χάρη  Της να αλλοιώσει την ζωή του π. Ιωσήφ.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο νέος Διάκονος είναι νομικός, μουσικός, αγιογράφος, και γνωρίζει πολλές ξένες γλώσσες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου