Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Κοινωνικές Δράσεις του Μητροπολίτου Κερκύρας




Το πρωί της Μ. Τρίτης 23 Απριλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μοίρασε στο Πνευματικό Κέντρο, ενόψει του Αγίου Πάσχα, δέματα τροφίμων σε 300 οικογένειες, τα οποία περιείχαν μακαρόνια, ρύζι, γάλα, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, χαρτικά, απορρυπαντικά ρούχων-πιάτων, λάδι, γλυκίσματα, αμνοερίφια και πουλερικά,  σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί εκτός από τους πιστούς, τις ενορίες και τα Μοναστήρια του νησιού και τους εθελοντές στα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ιεράς Μητροπόλεως,  την Ιερά Μεγίστη  Μονή Βατοπαιδίου, την Κερκυραϊκή Ένωση Ελληνοαμερικανών, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, τον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας, την εταιρεία εμπορίας ξύλου “Ντουροξύλ”, τις αποθήκες στα ψυγεία στην Αλεπού και συγκεκριμένα τον κ. Μιχόπουλο, τα σούπερ μάρκετ “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ”, “DIELLAS”, “LIDL”, “ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΚΕT”,  “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” και “ΚΑΖΙΑΝΗΣ”, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, το ξενοδοχείο ΜΑΡΜΠΕΛΑ, όπως επίσης και την εθελοντική δράση “Κάσσιος Δίας”, στην οποία συμμετείχαν αθλητές παγκοσμίου φήμης και πρόσφεραν μεγάλο χρηματικό ποσό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος μετέβη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και ακολούθως μοίρασε στους ασθενείς λαμπάδες, παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια και ευλογίες, ευχόμενος καλή Ανάσταση και σύντομα να επιστρέψουν στις οικίες τους.

 

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν στους θαλάμους των ασθενών ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φοίβος Κακαβίτσας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Ζήκος.

 














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου