Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Εκκλησία είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος της κοινωνίας μας”.




Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Λαμποβιτίσσης, στο χωριό Άφρα.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Ο Χριστός ζητά από εμάς να αγαπήσουμε και αυτούς που μας μισούν και ζητούν το κακό μας, όχι μονάχα εκείνους που μας αγαπούν. Στο σημείο αυτό εδράζεται η διαφορά του γνήσιου Χριστιανού, που ακολουθεί πραγματικά τον Διδάσκαλό του, η ολόθερμη αγάπη και η προσευχή για όλους τους ανθρώπους. Στην καρδιά του πιστού δεν υπάρχει μίσος, φθόνος και μνησικακία. Όλα αυτά φυσικά προϋποθέτουν ζωντανή κοινωνία με το Τριαδικό Θεό. Μόνος του ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Ακόμη ο Κύριος ζητά να είμαστε οικτίρμονες, όπως ο Πατέρας μας ο Επουράνιος. Να συγχωρούμε δηλαδή τον αδελφό μας. Μονάχα έτσι μπορούμε να συνυπάρχουμε ειρηνικά, παραμερίζοντας τον εγωισμό μας. Αυτή η Ευαγγελική περικοπή αποτελεί το έναυσμα, ώστε να βάλουμε θεμέλια πνευματικά στη ζωή μας. Το θεμέλιο της ζωης μας δεν είναι άλλο από την αγάπη, η οποία δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα ή μια αφηρημένη έννοια, είναι πρόσωπο, ο Ιησούς Χριστός.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι σήμερα όπου τα πάντα έχουν διασαλευθεί, όπου η πίστη στον Χριστό διώκεται και χλευάζεται, η Εκκλησία είναι ο μοναδικός συνδετικός κρίκος της κοινωνίας μας. Παρατηρούμε μετά πολλής λύπης να γίνεται νόμος του κράτους η ανηθικότητα, η  βλασφημία κατά του Θεού και η κάθε λογής ανωμαλία. Και όλα αυτά στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έρχεται  λοιπόν στον νου του καθενός η εύλογη απορία, πού οδηγούμαστε, σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αν ο κατήφορος αυτός ο πνευματικός έχει ένα τέλος.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μεταλαμπαδεύσουν στους νέους ανθρώπους τα νάματα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, την αγάπη προς τον Χριστό και την πατρίδα μας. Μονάχα αν υπάρξει αντίσταση σε όλη αυτή την λαίλαπα που μαστίζει την Ελλάδα μας, θα ορθοποδήσουμε ως Έθνος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Οικονόμο  τον εφημέριο π. Γεώργιο Μπογδάνο και αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Γαρδικιώτη και τέλεσε τον Αγιασμό στο κατηχητικό σχολείο του Ι.Ν. της Υ.Θ. Λαμποβιτίσσης Άφρας.
 








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου