Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Απονομή πτυχίων στους μαθητές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας




Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2017 διοργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο ειδική εκδήλωση για την απονομή πτυχίων της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής “Ο Άγιος Αρσένιος”.

Οι πτυχιούχοι της Σχολής έδωσαν μικρή συναυλία, με ύμνους  από την  λειτουργική μας παράδοση.

Κατ’αυτήν μικρή προσφώνηση έκανε ο υπεύθυνος της Σχολής  Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, υπογραμμίζοντας ότι ο ιεροψάλτης είναι  το σκαλοπάτι, η γέφυρα μεταξύ του Ιερέως και των πιστών. Ως εκ τούτου ο ιεροψάλτης καλείται να καταστήσει το πλήρωμα της Εκκλησίας μας κοινωνούς των νοημάτων της Πίστεώς μας.

Ακολούθως τον λόγο πήρε  ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Σχολής κ. Ιωάννης Σχώρης, ο οποίος επεσήμανε ότι  η ψαλτική δεν είναι τέχνη, αλλά επιστήμη. Ο ιεροψάλτης δεν είναι επαγγελματίας, είναι συλλειτουργός στα τελούμενα μέσα στην Εκκλησία μας. Γι’αυτό και δεν χωρούν προσωπικές προβολές από μέρους των ιεροψαλτών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος,  αφού ευχαρίστησε τους μαθητές  και τους καθηγητές για τον κόπο τους την προηγούμενη χρονιά, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της σωστής απόδοσης των νοημάτων της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, μέσα από την υμνολογία της Εκκλησίας μας. Ο ύμνος αποτελεί προσευχή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδίδεται με απλότητα και ταπείνωση, χωρίς υπερβολές και τάσεις προσωπικής επίδειξης.  

Τέλος να σημειωθεί ότι η Εκκλησιαστική Μουσική της Ι.Μ. Κερκύρας, επαναλειτουργεί για όγδοη συνεχή χρονιά, με  88 συνολικά  μαθητές. Την γενική επίβλεψη της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Κερκύρας έχει ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο κ. Ιωάννης Σχώρης και καθηγητές ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, ο  κ. Γεώργιος Λαδοβρέχης, ο Ιεροδιάκονος Νεκτάριος Μπόκος και ο κ. Γεώργιος Λαβράνος.
 








 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου