Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!




Με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, συνεχίστηκαν στο Palos Heights του Σικάγου οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος, στις οποίες ο Μητροπολίτης Κερκύρας έχει μεταφέρει προς ευλογίαν το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου.

Στον κατάμεστο, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την πολλή βροχή, ναό, ο κ. Νεκτάριος υπενθύμισε την γιορτή των Αγίων Πατέρων οι οποίοι στην έβδομη Οικουμενική Σύνοδο, όπως και ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Πρώτη, υπερασπίστηκαν την αυθεντική ορθόδοξη χριστιανική πίστη, την τιμή στις ιερές εικόνες και τα άγια λείψανα, παρά τις αντιδράσεις της κρατικής εξουσίας. « Οι εξουσίες δεν μπορούν να νικήσουν την αγάπη του λαού για τον Χριστό!» , είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας και επεσήμανε ότι οι άγιοι της πίστεως φωτίζονταν από το Άγιο Πνεύμα, για να δώσουν ομολογία υπέρ της αληθείας, όσο δύσκολες κι αν ήταν οι συνθήκες για την χριστιανική ζωή.

Αυτό συμβαίνει και στους καιρούς μας. Μπορεί οι εξουσίες να είναι άθεες, να ψηφίζουν νόμους που αλλοιώνουν το φρόνημα του λαού μας, να κάνουν την Εκκλησία να κλυδωνίζεται, όμως ουδέποτε η Εκκλησία θα πάψει να αγωνίζεται υπέρ της αληθείας και πάντοτε θα υπάρχουν όλοι εκείνοι που ακολουθώντας την πίστη και το ήθος των Πατέρων θα δίνουν απάντηση στις προκλήσεις των καιρών μας!

Με ιδιαίτερη χαρά ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε τον ενθουσιασμό του για την ευλάβεια των Ελλήνων της Αμερικής, για το γεγονός ότι κρατούνε αλώβητη την πίστη στον Χριστό και την θεωρούν συνδετικό κρίκο με το γένος, ενώ τόνισε ότι η παρουσία του Αγίου Σπυρίδωνος διά του ιερού λειψάνου του αυτόν τον σύνδεσμο ήρθε να ενισχύσει. Εξέφρασε για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες για την φιλοξενία από τον προϊστάμενο π. Τηλέμαχο Αλικάκο και τους συνεργάτες του.
           









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου