Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ




Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017 στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Palos Heights του Σικάγου, η οποία συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετέφερε μαζί του το τμήμα της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο φυλάσσεται ξεχωριστά από το σκήνωμα του Αγίου στην Κέρκυρα.

Έγινε επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου, παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την βαθιά συγκίνησή του γιατί ο Άγιος Σπυρίδων ως εστιάτωρ πνευματικός συνεκάλεσε τους ανθρώπους και στην Αμερική να αντλήσουν νόημα ζωής από την σχέση με τον Θεό. Μέσα από την απλότητα, την αγάπη, την βαθιά πίστη ο Άγιος δίνει την ευκαιρία στον ταλαιπωρημένο από ιδεολογίες και τον ατομοκεντρικό τρόπο ζωής άνθρωπο να δει τι σημαίνει σχέση με τον Χριστό, τι σημαίνει ελπίδα, τι σημαίνει κάλυψη των υπαρξιακών αναγκών, τι σημαίνει προσδοκία σωτηρίας.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ακόμη ότι στους καιρούς της σύγχυσης και της παγκοσμιοποίησης, όπου το χρήμα φαίνεται να αποτελεί την κύρια και κάποτε μοναδική έγνοια των ανθρώπων, η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί την βάση της συσπείρωσης των Ελλήνων στο εξωτερικό, τον πυρήνα της ενότητας και της διατήρησης της ταυτότητας των Ελλήνων, όπως και στην Ελλάδα.

Συνεχάρη τον προϊστάμενο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Τηλέμαχο Αλικάκο και το συμβούλιο της κοινότητας για τον ναό και το έργο τους, όπως επίσης και για την αγάπη τους για τον Άγιο Σπυρίδωνα, ευχαριστώντας για την πρόσκληση και την φιλοξενία. Ακολούθησε εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Κερκύρας και κατόπιν ιερά αγρυπνία.

Το πρωί της Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή του Σικάγου και είχε συνάντηση με τον Βοηθό Επίσκοπο Μωκυσού κ. Δημήτριο, ο οποίος εκτελεί χρέη πρωτοσυγκέλλου.

Η επίσκεψη συνεχίζεται.
 








 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου