Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Δωρεά καρδιογράφου από την Ι.Μ.Κερκύρας στο Νοσοκομείο του νησιού




Το πρωί της Τετάρτης 25 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος μετέβη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο του νησιού, όπου και δώρησε εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας, καρδιογράφο, καθότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες.

Ο Σεβασμιώτατος στη συζήτηση που είχε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φοίβο Κακαβίτσα, τόνισε ότι η Ιερά Μητρόπολις βρίσκεται πάντοτε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτή είναι η αποστολή της τοπικής Εκκλησίας, να δοξάζεται ο Τριαδικός Θεός και να διακονείται ο άνθρωπος, ο κάθε άνθρωπος, στο πρόσωπο του οποίου αντικατοπτρίζεται ο ίδιος ο Χριστός.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος συζήτησε με τον Διοικητή το θέμα της ανέγερσης Ιερού Ναού στο νοσοκομείο, ένα ζήτημα που χρονίζει. Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν την ανάγκη να υπάρχει αυτός ο χώρος, όπου θα προσεύχονται και θα μετέχουν στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, παίρνοντας έτσι δύναμη. Για τον λόγο αυτό στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Σοφρώνιος Μαυρωνάς, ο οποίος έχει προσφέρει ένα υψηλό χρηματικό ποσό για την ανέγερση αυτού του ναού.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξήρε την άριστη συνεργασία που έχει με τον κ. Κακαβίτσα, που αποτελεί τρανή απόδειξη ότι με την αγαστή συνεργασία όλων, διακονείται ο άνθρωπος.
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου