Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ




Με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Palos Heights του Σικάγου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου στις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της εκεί ελληνορθόδοξης κοινότητας. Ο Σεβασμιώτατος είχε μαζί του ως ευλογία το λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο πλήθη λαού προσκύνησε και εναπέθεσε σ’ αυτό τις προσευχές και την πίστη του.

Στο συλλείτουργο που τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 με τον Μητροπολίτη Κερκύρας συλλειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαρδανελίων κ. Νικήτας, ο οποίος διακόνησε ως πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Σικάγου επί πολλά έτη παλαιότερα.

Κατά την προσφώνησή του στους εκατοντάδες πιστούς ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος τόνισε, με αφορμή την παραβολή του σπορέως, ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από την σκληροκαρδία των καρδιών μας, οι οποίες έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό και την αλήθεια. Οι άνθρωποι δεν βλέπουμε τον πλησίον μας ως αδελφό μας, αλλά έχουμε αφήσει να μαζοποιηθεί το ανθρώπινο πρόσωπο μέσα από την τεχνολογία, το διαδίκτυο, την αμαρτία, τον ατομισμό μας. Για να βλαστήσει όμως ο λόγος του Θεού, για να βρούμε την ελπίδα της πίστης που έγκειται στην κοινωνία με το πρόσωπο του Χριστού, είναι απαραίτητη η αγάπη που θα νικήσει την σκληροκαρδία.

Ο κ. Νεκτάριος επαίνεσε το πλήθος των ανθρώπων που κρατούνε Χριστό και Ελλάδα ως συστατικά στοιχεία της ταυτότητάς τους και ζήτησε από την ομογένεια να μείνει κοντά στην Εκκλησία. Αυτό ήταν και το νόημα της παρουσίας του ιερού λειψάνου του Αγίου: να ενισχύσει αυτόν τον πνευματικό δεσμό πίστης και πατρίδας, που θα βοηθήσει τους Έλληνες της ομογένειας, αλλά και τους Έλληνες της πατρίδας να κρατηθούν όρθιοι και ενωμένοι έναντι της σκληροκαρδίας των καιρών.

Προσφώνηση έκαναν ο Μητροπολίτης Δαρδανελίων κ. Νικήτας και ο προϊστάμενος της κοινότητας Πρωτοπρεσβύτερος Τηλέμαχος Αλικάκος, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων της ομογένειας για τον ερχομό του ιερού λειψάνου και την αγάπη όλων προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας και την Κέρκυρα!

Αξιοσημείωτη η ψαλμωδία από την εξαιρετική χορωδία του Ναού σε συνδυασμό με την παρουσία χορωδών και από άλλα μέρη, για την λαμπρότητα του εορτασμού.
 













 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου