Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ



Στο Σικάγο των ΗΠΑ βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, προσκεκλημένος από την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου και την ενορία Αγίου Σπυρίδωνος, η οποία συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μετέφερε μαζί του το τμήμα της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, το οποίο φυλάσσεται ξεχωριστά από το σκήνωμα του Αγίου στην Κέρκυρα.

Πριν την έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων ο κ. Νεκτάριος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στα σύνορα Σικάγου και Ουινσκόνσιν, όπου και τέλεσε Ιερά Αγρυπνία, προς ευλογίαν της γυναικείας μοναχικής αδελφότητας με επικεφαλής την γερόντισσα Μελάνη. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Οκτωβρίου 2017 στην Αγρυπνία, με συγκίνηση προσκύνησε το λείψανο του Αγίου και συμμετείχε στην Θεία Ευχαριστία.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε στην προσφώνησή του ότι το μοναστήρι, καρπός του ασκητικού και πνευματικού αγώνα του προηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, γέροντος Εφραίμ, είναι ένας νέος φάρος στην εκκλησιαστική ζωή της Αμερικής, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για κάθε αναζητητή της όντως αλήθειας που είναι ο Χριστός. Όπως ο Άγιος Σπυρίδων στάθηκε «εν μέσω πατέρων πολλών» στην πρώτη οικουμενική Σύνοδο και κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα κεραμίδι, διακήρυξε την αλήθεια της παρουσίας του τριαδικού Θεού, έτσι και τα μοναστήρια, αλλά και οι ενορίες, ευρισκόμενα εν μέσω εκατομμυρίων ανθρώπων, διακηρύσσουν με την πνευματική ζωή, την διακονία των ανθρώπων, την διαφύλαξη της αλήθειας την πίστη στον Χριστό, σε έναν κόσμο που έχει χάσει τα πνευματικά του στηρίγματα. Η μαρτυρία του Αγίου είναι ενισχυτική στον αγώνα αυτό. Ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την συγκίνησή του για την πρόοδο της αδελφότητας, με την οποία συνδέεται πνευματικά επί πολλά έτη και επεσήμανε τον σεβασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπο του γέροντος Εφραίμ, ο οποίος αναμόρφωσε τον μοναχισμό στην Αμερική.

Πριν την αγρυπνία ο κ. Νεκτάριος τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σικάγου Ιακώβου, ο οποίος εκοιμήθη πριν από λίγους μήνες και είχε αφήσει ως επιθυμία του να ταφεί στο μοναστήρι, όπως και έγινε.

Η επίσκεψη συνεχίζεται.
 


 
 



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου