Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ




Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τον Άγιο Σπυρίδωνα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου 2017 στην ενορία του Αγίου στο Palos Heights του Σικάγου, στα πλαίσια της εκεί επίσκεψης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος. Ο κ. Νεκτάριος έφερε μαζί του το λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου.

Με ευλογία του Μητροπολίτου ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός μίλησε στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που αποτελούν το ελληνικό σχολείο του Palos Heights και στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Ο π. Θεμιστοκλής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στιγμιότυπα από την ζωή του Αγίου, να αφηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο το ιερό λείψανο έφτασε στην Κέρκυρα, αλλά και να τονίσει στα Ελληνόπουλα, κυρίως δεύτερης και τρίτης γενιάς, την ανάγκη να διδαχθούν από την απλότητα, την πίστη, την αγάπη για τον Θεό και τους ανθρώπους και το μήνυμα της ανάστασης που ο Άγιος κομίζει. Ελληνισμός και Ορθοδοξία δεν είναι απλώς ένας συνδυασμός που έρχεται από το παρελθόν και κρατά ζωντανή την ταυτότητα των ανθρώπων. Έχει να κάνει με την πρόταση ζωής στο σήμερα, που διαφοροποιεί και κρατά ελεύθερους και με ελπίδα στον Θεό τους ανθρώπους του καιρού μας. Τα περισσότερα παιδιά μιλούν ελάχιστα ελληνικά και η τοπική ενορία κάνει μεγάλες προσπάθειες ώστε όταν ολοκληρώσουν τα σχολικά προγράμματα να μπορούν να επικοινωνούν καλά και να γράφουν και να διαβάζουν όσο είναι εφικτό στα ελληνικά. Η όλη εκδήλωση διεξήχθη λοιπόν στα αγγλικά.

Ο π. Θεμιστοκλής συζήτησε τις πολλές απορίες των παιδιών και έδωσε ευλογίες εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου και του Ιερού Προσκυνήματος.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου