Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Η εορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ι.Μ. Κερκύρας




Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα  Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου, στο χωριό Άγιοι Δούλοι, της βόρειας Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι ο Άγιος Δημήτριος είχε διάκριση. Διέκρινε ποιός δρόμος οδηγεί στην απώλεια και ποιός στην σωτηρία. Επέλεξε να ακολουθήσει την στενή και τεθλιμμένη οδό και να ζήσει κατά Χριστόν. Γι’αυτό και δεν δίστασε να θυσιάσει την ζωή του για τον Κύριο.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε ότι  όπως  τότε, στην εποχή που έζησε ο Άγιος Δημήτριος,  έτσι  και τώρα η Εκκλησία του Χριστού διώκεται, από ανθρώπους θεομάχους, που μόνο τους μέλημα είναι η αλλοίωση του Χριστιανικού φρονήματος του λαού μας. Η αγάπη όμως και η πίστη του Αγίου Δημητρίου στο Χριστό, μας υπενθυμίζει, τον αγώνα και τη μαρτυρία που καλούμαστε ως Χριστιανοί να δώσουμε στον σύγχρονο κόσμο. Το αίμα του Αγίου Δημητρίου βοά  και αφυπνίζει δια μέσου των αιώνων συνειδήσεις, δίδοντας τη βεβαιότητα της αιωνιότητος, της υπέρβασης του θανάτου και της μετά του Τριαδικού Θεού κοινωνίας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το αγωνιστικό πνεύμα και το ζήλο του Αγίου Δημητρίου, για τον Κύριό μας . Ακόμη ευχαρίστησε την αδελφότητα της γυναικείας Ιεράς Μονής του Αγίου Δημητρίου, για το πνευματικό της  έργο,  αφού αποτελεί, όπως όλα τα Μοναστήρια, πνευματική όαση μέσα στην έρημο της σύγχρονης κοινωνίας.
 







 
 


 

                                                                                                                

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου