Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα




Το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2017 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Αγάθων Ντάτσιος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων μάς διδάσκει κατά πρώτον να έχουμε βαθιά πίστη στον Ιησού Χριστό. Πίστη σημαίνει παραίτηση από τον ίδιον θέλημα και ταυτοχρόνως ακλόνιτη εμπιστοσύνη στον Θεό.

Επιπλέον ο  Άγιος μάς διδάσκει να καλλιεργούμε στην καρδιά μας, με τον πνευματικό αγώνα, την κατά Χριστόν αγάπη, τον τρόπο δηλαδή υπάρξεως του Τριαδικού Θεού. Ο Χριστός δεν έχει αγάπη, είναι η αγάπη. Αυτός που αγαπά θυσιάζεται και έχει υπομονή. 

Ακόμη ο π. Αγάθων σημείωσε ότι ο Άγιος Σπυρίδων βρίσκεται στην Βασιλεία των Ουρανών και πρεσβεύει για όλους μας, αλλά ταυτόχρονα είναι παρών και σωματικώς, εδώ στη  γη. Η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος διατήρησε άφθαρτο το σώμα του, αποδεικνύοντάς μας ότι ο προορισμός του ανθρώπου είναι ο ουρανός.

Καταλήγοντας ο π. Αγάθων ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Κερκύρας, αλλά και  στους πιστούς ο Άγιος Σπυρίδων να σκεπάζει και να ευλογεί την ζωή τους.

Να σημειωθεί τέλος ότι στο μέσον της Θείας Λειτουργίας η  Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” παιάνισε προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνος.
 
 

 



 




 
 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου