Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Χωρίς Χριστό η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει”.




Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στο Ιερό Προσκύνημα των Αγίων Ιάσωνος και Σωσιπάτρου, με την παρουσία των νεοφώτιστων, για έβδομη συνεχή χρονιά.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι ο δείπνος της παραβολής είναι η Βασιλεία των Ουρανών. Ο άρχοντας του δείπνου, ο Ιησούς Χριστός,  απευθύνει τρεις προσκλήσεις. Κατά πρώτον προς τον εκλεκτό λαό  του Θεού, ο οποίος  την απέρριψε και επέλεξε να ανεβάσει πάνω στο ικρίωμα του Σταυρού τον Κύριο της Δόξης. Η δεύτερη πρόσκληση απευθύνεται στους εθνικούς, στους ειδωλολάτρες, οι μεγάλοι φιλόσοφοι των οποίων ομίλησαν για τον ερχομό του  Μεσσία εις τον κόσμο, μέσω του λεγόμενου “σπερματικού λόγου”. Και τέλος η τρίτη πρόσκληση απευθύνεται προς τους μετανοούντες, που με συντριβή καρδίας εκζητούν το Θείο έλεος.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους νέους γονείς, αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά, τους προέτρεψε να γαλουχούν τα τέκνα τους, εν παιδεία  και νουθεσία Κυρίου. Η ευθύνη που επωμίζονται οι γονείς ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή είναι τεράστια. Καλούνται μέσα σε έναν κόσμο αρνησίθεο και αντίθεο, να διαπλάσουν ανθρώπινους χαρακτήρες. Κυρίως η χώρα μας, η Ελλάδα, που βάλλεται συνεχώς από τα διάφορα κέντρα της παγκοσμιοποιήσεως, χωρίς Χριστό δεν θα μπορέσει να επιβιώσει και να ορθοποδήσει. Συνδετικός κρίκος της κοιωνίας μας, το στοιχείο εκείνο που κράτησε τόσους αιώνες το Γένος μας ενωμένο, ήταν η Ορθόδοξη Πίστη. Αυτή την Πίστη έχουμε χρέος να την μεταλαμπαδεύσουμε ανόθευτη στις επόμενες γενιές.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ναός γέμισε με παιδικές φωνές. Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, υπό την διεύθυνση της κας Χριστίνας Καλιαρίδου, τραγούδησε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, απ’όλο τον κόσμο.

Ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη τόσο την κα Καλιαρίδου, όσο και τον πρόεδρο της Χορωδίας Κέρκυρας κ. Τάκη Μεταλληνό, για το υψηλό επίπεδο της Χορωδίας, σημειώνοντας ότι ο άνθρωπος που καλλιεργεί το τάλαντο που έχει, δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να το αντιπροσφέρει με ευγνωμοσύνη στον Δωρεοδότη Χριστό.

Τέλος ο Μητροπολίτης Κερκύρας πρόσφερε ευλογίες στα παιδιά.
 










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου