Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Η σπουδαιότητα της ομολογίας στη ζωή των Χριστιανών.

 
Στα πλαίσια των εσπερινών κηρυγμάτων της τοπικής μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος ομιλία με θέμα : “Η σπουδαιότητα της ομολογίας στη ζωή των Χριστιανών”, με  ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο.
Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την σπουδαιότητα της ομολογίας ημών,  των Ορθοδόξων Χριστιανών. Δεν αρκεί μονάχα με τα λόγια να ομολογούμε τον Τριαδικό Θεό, αλλά και ο εν γένει βίος μας να διέπεται από ολόθερμη αγάπη και πίστη για τον Κύριό μας, ώστε να γινόμαστε τα παραδείγματα προς μίμησιν των υπολοίπων ανθρώπων, προς Δόξαν Θεού.
Ιδιαιτέρως στη σημερινή εποχή, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας,  όπου κυριαρχεί η λατρεία της ύλης και η φιληδονία, όπου επικρατεί η σύγχυση μεταξύ των ανθρώπων, έχει πολύ μεγάλη σημασία η ομολογία μας στον Ιησού Χριστό. Οι Χριστιανοί καλούνται να αντισταθούν στην επελαύνουσα  παγκοσμιοποίηση και την “Νέα Τάξη Πραγμάτων”, που  αμφότερες στόχο έχούν  να αλλοιώσουν την πίστη και τις παραδόσεις του λαού μας. Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός έχει τις ρίζες του στον Ουμανισμό, είναι με λίγα λόγια ανθρωποκεντρικός. Αντιθέτως η Ορθόδοξη Ανατολή είναι Χριστοκεντρική. Η αναφορά των ανθρώπων, που δημιούργησαν πολιτισμό στην καθ’ημάς Ανατολή, ήταν προς τον Τριαδικό Θεό.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στους βίους της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας του Αγίου Νεομάρτυρος Σεραφείμ εκ Φαναρίου Καρδίτσης και του Οσίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Και οι τρείς ομολόγησαν τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό, οι μεν μάρτυρες με το αίμα τους, ο δε όσιος με την πνευματική του άσκηση, με το μαρτύριο της συνειδήσεως. Το δέντρο της Εκκλησίας μας συνεχίζει μέχρι σήμερα να ποτίζεται με το αίμα των μαρτύρων. Ο γνήσιος μαθητής του Χριστού δεν Τον αρνήται, τουναντίον τον ακολουθεί εως τον θάνατο, εξ’αγάπης.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς καλή συνέχεια του πνευματικού τους αγώνος και όταν έλθει η ώρα να ομολογήσουν και εκείνοι χωρίς δισταγμό τον Κύριο της Δόξης, απέναντι σε αιρέσεις και σε αλλοθρήσκους, που με σατανική λύσσα βάλλουν κατά της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου