Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Κοπή Βασιλόπιτας της Ι.Μ. Κερκύρας




Το πρωί της Κυριακής  31 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευλόγησε και έκοψε τον πλακούντα του νέου ενιαυτού 2018, στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την παρουσία κλήρου και λαού.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολέττα Πανδή,  όπως επίσης και η στρατιωτική ηγεσία του νησιού.

Ο κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του επεσήμανε ότι ο χρόνος είναι αποτέλεσμα των ορίων του ανθρώπου. Αν και ο άνθρωπος συνεχώς προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια αυτά μέσω των επιστημών και της τεχνολογίας, εντούτοις παραμένει στην ίδια κατάσταση.

Απο την άλλη πλευρά, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας,  ο Δωρεοδότης Χριστός χαρίζει τον χρόνο στον άνθρωπο ως ευκαιρία μετανοίας και αλλαγής της πορείας της ζωής του. Χρειάζεται ο άνθρωπος να αξιοποιήσει τον χρόνο αυτό που του δίδεται, ώστε να επιστρέψει στον Θεό. Με τον τρόπο αυτό, με την ακλόνιτη πίστη στον Χριστό, υπερβαίνεται και ο έσχατος εχθρός μας ο θάνατος.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας καλή και ευλογημένη χρονιά, γεμάτη υγεία και Χάρη παρά Θεού και με τις πρεσβείες πάντων των Αγίων.
 






 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου