Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος: “Τα παιδιά μας είναι η ελπίδα, σε έναν κόσμο που εξοβελίζει τον Χριστό”.




Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017 η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, οργανωμένη από το Γραφείο Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας. Η γιορτή είχε ως κεντρικό της θέμα: «Ο Λόγος σάρξ εγένετο».

Στην εκδήλωση (με τη σειρά που εμφανίστηκαν) πήραν μέρος : η Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ», υπό τη διεύθυνση του διδασκάλου κ. Γεωργίου Λαδοβρέχη, παιδιά από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Ελένη Μπέλλου» της Ιεράς Μητροπόλεως, νέοι και νέες από τις Ενορίες Υ.Θ. Λαμποβιτίσσης Άφρας, Αγίου Γεωργίου Μανδουκίου, Αγίων Πάντων πόλεως, Υ.Θ. Βλαχερνών Γαρίτσας, Αγίου Νικολάου Σιναράδων,  παρουσίαση με πολυμέσα του Γραφείου Νεότητος της Ι.Μ. Κερκύρας, ενορίας Υ.Θ. Ελεούσης Ποταμού, ενοριών παλαιάς πόλεως, Αγίων Μαρτύρων Ανεμομύλου, Υ.Θ. Οδηγήτριας Αλεπούς και Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης Κοινοπιαστών, με την παιδική Χορωδία “Γαλιλαία”, υπό την διεύθυνση της κας Δήμητρας Καλογεροπούλου.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, αφού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους τους συντελεστές, ενθουσιασμένος, συνεχάρη τα παιδιά, τονίζοντας  ότι εκείνα αποτελούν την ελπίδα σε έναν κόσμο που έχει περιθωριοποιήσει τον Θεό. Μπορεί η ζωή μας να μην φαίνεται να προχωρά με αισιόδοξες προοπτικές, όμως η Εκκλησία δείχνει τον δρόμο. Το συκοφαντημένο κατηχητικό και νεανικό έργο της Εκκλησίας παράγει καρπούς και αυτοί είναι τα παιδιά και όσοι αγωνίζονται σ’ αυτόν τον τομέα. Αυτός ο αγώνας δείχνει ότι η ελπίδα δε χάνεται και αυτή είναι ο ίδιος ο  Χριστός μας! Είναι μια τρανή απόδειξη σε όλους εκείνους που από θέσεις ισχύος έχουν στοχοποιήσει την Εκκλησία μας και έχουν εξοστρακίσει την ταυτότητά μας, χάριν της λεγομένης παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι η γιορτή απετέλεσε μία ευκαιρία να βγει προς τα έξω η προσπάθεια που οι Ενορίες, οι Ιερείς, τα λαϊκά στελέχη και οι γονείς κάνουν για να είναι ζωντανή η παρουσία της τοπικής  Εκκλησίας στους νέους.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους να μη λησμονήσουν ότι Χριστούγεννα χωρίς Χριστό δεν έχουν νόημα και να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Να σημειωθεί τέλος ότι την ευθύνη της εκδήλωσης είχαν ο Πρωτ. Σπυρίδων Τριαντάφυλλος και ο Οικ. π. Γεώργιος Μπογδάνος.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Αδριανός Ανδρεάδης και η Λίνα Τσάβου.
 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου