Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην Κέρκυρα
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκαν ο Όρθρος και η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Αντί κηρύγματος διαβάστηκε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους πιστούς ο γεννηθείς Κύριός μας  να δίδει φώτιση στον κόσμο μας. Με τη συγκατάβαση  του Υιού και Λόγου του Θεού, ανοίχθηκε ο Παράδεισος στον πεπτωκότα άνθρωπο, χαρίζοντας την αιωνιότητα και την κοινωνία μετά του Τριαδικού  Θεού.

Ακόμη ο Μητροπολίτης Κερκύρας προέτρεψε τους πιστούς να να καθαρίσουν την καρδία τους, με τον πνευματικό τους αγώνα, ώστε να γεννηθεί εντός τους ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρ του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη συμμετοχή των πιστών στο Ποτήριον της Ζωής, γεγονός που αποτελεί τρανή απόδειξη ότι μοναδική απαντοχή  των ανθρώπων είναι η Εκκλησία μας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων “Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ”, όπου μοίρασε κουραμπιέδες και μελομακάρονα, εύχομένος χρόνια πολλά και ευλογημένα στους τροφίμους και στο προσωπικό.  
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου